Onko sinulla kysymyksiä?

 

Ota meihin yhteyttä ja kerro, mikä sinua askarruttaa.
Vastaamme yhteydenottoihin normaalisti kolmen päivän kuluessa.

Kuka saa järjestää testin?

Testin voi järjestää koirakerhoyhdistys, yritys tai yhteisö.On myös harvoja tapauksia, joissa koiranomistaja on lunastanut itselleen testipaketin varmistaakseen koiransa pääsyn testiin esimerkiksi osana avustajakoirakoulutusta

 Kuka voi arvostella koiria?

Kiva koirakansalainen -testissä testaajan pitää olla kokenut koira-asiantuntija, esimerkiksi arkitottelevaisuuskouluttaja, kasvattaja, eläinlääkäri tai -hoitaja, Kivateamkouluttaja tai eläintenkouluttaja. Testaajan pitää olla kannustava ja positiivinen, jotta testikokemus on myönteinen. Testaajan pitää neuvoa koirakkoa hankkimaan lisää koulutusta, jos testi ei mene läpi. Liikkeiden arvostelussa ei vaadita millimetrintarkkaa suorittamista, vaan tärkeintä on sujuva yhteistyö.

 

Miksi koira on testin aikana taluttimessa?

Koira on kytkettynä testin ajan, koska tilanteen pitää olla kaikille osapuolille turvallinen. Testi järjestetään usein avoimella kentällä tai näyttelyn ohessa ja koira liikkuu jopa 6 metrin päässä ohjaajastaan. Kiva koirakansalainen -testissä ei arvioida yhteistyötaitoja vapaana ollessa, vaan normaaleissa arkitottelevaisuustilanteissa, kuten koiran liikkuessa taluttimessa ohjaajan kanssa ja ihmisten kohtaamista.

Montako koiraa ehtii testata päivässä?

Yhden koiran testaamiseen kannattaa kokeneenkin testaajan varata vähintään 15 minuuttia. Testin kohtia voi jakaa eri testaajille, esimerkiksi yksinolon voi testata toisessa kehässä eri testaajalla. Näin testi kulkee nopeimmin eteenpäin. Jos on vain yksi testaaja käytössä, hänen täytyy pitää taukoja, jotta testitilanne pysyy samanlaisena kaikille testattaville. Lisäksi tarvitaan apukoiria kohtaamisen testaamista varten ja sille testin tekeminen on erittäin vaativaa. Suosittelemme, että apukoiralla on aina varakoira testipaikalla.

Tehdäänkö testin kaikki osat peräkkäin?

Ei välttämättä, testaajalla voi olla aputestaaja, joka arvostelee esimerkiksi yksinolon eri kehässä.

Kuinka vanha koira voi osallistua testiin?

Heti, kun rokotukset ovat voimassa, pennut voi teoriassa tuoda testiin. Pysyvä lääkitys ei ole este osallistua testiin. Jos koira on virkeä ja innostunut, niin testiin osallistumiselle ei ole yläikärajaa. Jos koirasi ontuu tai on muuten selvästi sairas, sen testi voidaan keskeyttää. Testaaja saa muutenkin keskeyttää koiran testaamisen, jos se on hänen mielestään koiran hyvinvoinnin kannalta paras ratkaisu. 

Miten harjoittelen testiin?

Monet Kivateam-kouluttajat järjestävät Kiva koirakansalainen -testiin valmistavia arkitottelevaisuuskursseja. Periaatteessa mikä tahansa arkitottelevaisuuskurssi auttaa sinua harjoittelussa. Kaikissa arkisissa tilanteissa, kuten kohdatessanne ihmisiä ulkoilun yhteydessä sopivat harjoittelemiseen. Lue testin sisältö ja katso video, jotta voit tarkistaa, mitä juuri teidän kannattaa harjoitella lisää. Katso myös Kiva Teamin järjestämien webinaarien päivämäärät  , niistä saat lisätietoa testiin osallistumisesta.

Ota yhteyttä

15 + 9 =